VIŠNĚ V ČOKOLÁDĚ
Dva roky jsme si nechali uležet višňovku a pak jsme ji nainfuzovali čokoládovým destilátem. Prostě bomboniéra.
Být pod dohledem Celní správy je poměrně vysilující. Všude máte kamery, neustále vyplňujete stohy papírů a pořádk vám někdo leze. Ale má to i svoje výhody. Každoročně musíte udělat inventuru všeho, co máte ve skladu. Všechno projít, změřit lihovitost a ztráty.
A tak jsme našli sud višňovky. Původně jsme ji zamýšleli na další edici likéru No. 69, ale pak před náma rozkvetla stovka dalších možností. Zrovna jsme totiž destilovali čokoládu do NØGINU a napadlo nás to smíchat.
I tady je vlastně silná cirkulární složka. Michal Herůfek, od kterého bereme základ na čokoládový spirit, nám dává slupky, který se odlupujou z bobů během jejich pražení. Je to úžasná surovina plná kakaovýho másla a nebeskýho aromatu.
Destilát z čokolády se v uleželý višňovce doslova rozplynul. Ta se rozšířila a získala krásně zaoblený tělo s nadýchanýma křivkama rozněžnělý zralosti. Vzniknul ultimátní dezert. Akorát u něj nemusíte kousat.
Obsah: 500ml
Alkohol: 23,5%
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.