TÁTŮV VERMUT 100ml
Polosuchý vermut ze cideru, který zrál dva roky v sudu po bourbonu.
Jablko je naprosto nejlepší ovoce. Jabloň vyroste prakticky kdekoliv, od rovin Polabí až po podhůří Krkonoš, plodí pravidelně a nepotřebuje péči člověka. Věděla to už Marie Terezie, když kázala sázet jabloňové aleje, aby táhnoucí vojska mohla načerpat vitamíny a cukry. / Věděl to i Jan Abt, když zakládal cidrérii Tátův sad. Usadil se v Líšnici, na úpatí Hřebenů, mezi Vltavou a Berounkou a pustil se tu do obnovy krajiny v tom nejlepším slova smyslu. Abtovi vysadili v okolí několik sadů se starými odrůdami, ale zároveň obnovují tůně a remízy, aby půda líp držela vodu, a aby ostrůvky divokosti dávaly útočiště zvěři. V sadech mají vlastní včelstva a ročně do půdy zapracují desítky tun koňské mrvy. / My jsme vzali jeho cider, který ležel rok v sudu po bourbonu a trochu jsme si s ním pohráli. Přidali jsme nálož hořkých bylin, med, citronovou kůru a propolis. Pak jsme mu dopřáli další rok v akátu. / Jsme LANDCRAFT. A jablka jsou naše srdeční záležitost.
Alkohol: 19,1%
Doplňkové parametry
Kategorie: | MINIATURY |
---|---|
Objem: | 100 ml |
Alkohol: | 19,1% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.