Když jsme plánovali výlet na Sicílii, měli jsme v merku především pomeranče. Chtěli jsme poznat farmy, ze kterých k nám proudí tahle podstatná ingredience řady našich drinků. Co nám ale přímo na místě vyrazilo dech, bylo množství bylin rostoucích ve volné přírodě. Plazili jsme se po svazích Etny, brouzdali se po plážích, posedávali v uličkách Catanie nebo Syrakus a nasávali vůni pelyňků, jalovců, rozmarýnu, máty a desítek dalších aromat.
Co šlo, to jsme posbírali a dovezli domů. Jak? Jednoduše jsme se vrátili k bratrům Virziovým a poprosili je, zda bychom nemohli ty obří košťata rozvěsit pod jejich pergoly, aby se tam v klidu dosušily. Měli toho plnou zahradu. Potom už je stačilo naložit do kamionu, který nakládal pomeranče pro Prahu.
Na Tursku jsme to vydestilovali a dali do sudu. Teď, skoro po třech letech jsme se k tomu vrátili a ochutnali to. A je to fakt dobrý. Asi tam budeme muset zase zajet.
Doplňkové parametry
Kategorie: | GINY |
---|---|
Objem: | 500ml |
Alkohol: | 42 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.