Je bezinka plevel rostoucí všude kolem? Nebo snad královna mezi rostlinami s nepřebernými blahodárnými účinky? My už asi máme jasno. Ne nadarmo naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Dají se z ní využít nejen plody a květy, ale i listy, kůra nebo kořen. Teprve dnešní věda rozkrývá to, co babičky chápaly intuitivně – ty desítky různých mechanismů, jimiž tahle rostlina umí působit na svoje okolí i na nás. / Janu bezový květ fascinuje od začátku a řekla si, že vyzkouší, co všechno se s ním dá provést. Z jedné části připravila macerát, další várku zpracovala jemnou průtahovou destilací. Jejím cílem bylo zachytit co možná nejvíc z onoho tak známého, jemného aromatu. Pak se ozvala kamarádka, Foodpionýrka Anička Grosmanová, že má pár soudků bezového sirupu, který jsme do toho začali opatrně přimíchávat. / Aby pak celá ta aromatická skládačka rozkvetla do krásy, bylo třeba výsledek lehounce naředit. A tam do toho vstoupila bříza, jejíž mízu nasbíral Honza Klimeš z Euforie. Snížila alkohol, dodala jemnost a hravost. Jako se kořeny bezů a bříz na okraji lesa propojují skrze mykorrhizu, propojily se duše i těla stromů, jejich podstata i vůně.
Objem: 100ml
Alkohol: 31,6 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Historie |
---|---|
Objem: | 100 ml |
Alkohol: | 31,6% |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.