Pěstovat si vlastní byliny je na tom lihovarnictví skoro ta největší zábava. Stojíte venku na záhonku, mžouráte do slunce a rejpete se v hlíně.
Plody svojí práce (nebo spíš nať a květy svojí práce) sklidíte a naložíte do lihu. Stejně jako když si kousnete do rajčete, i tady okamžitě vidíte, jak se vám to povedlo. Intenzita extrakce je vidět poměrně rychle, ještě zajímavější je pak ale výsledek po destilaci.
Absinth je hlavně pelyněk, fenykl a anýz. Recept ale není a nemá být stejný - tou podstatou je pro nás právě maximum vlastních bylin, hlavně pelyňků. Tady navíc máme i vlastní puškvorec, bedrník a pár dalších doplňků celého receptu.
Stejně jako u vína se liší jednotlivé ročníky, protože se lišilo počasí a klimatický průběh roku, liší se i naše ročníkové absinthy. Absinth 22 reflektuje celý rok 2022 od jarních odkopků a sazenic až po říjnovou destilaci. Rok jsme ho pak nechali odpočívat v sudu a těsně před lahvováním jsme ho infuzovali extraktem z CBD.
Doplňkové parametry
Kategorie: | MINIATURY |
---|---|
Objem: | 100 ml |
Alkohol: | 68,2% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.