ABSINTH 21
Je tady náš první absinth a jsme z něj nadšený. Nejenže chutná a voní tak, jak jsme si na začátku představovali, ale navíc fantasticky funguje v drincích.
Stojíme ve skladu, koukáme se na tenhle sud absinthu a přemýšlíme, kdy jsme ho vlastně začali dělat. Protože co je to u absinthu začátek? Samotná destilace? Nebo macerace bylin? Nebo jejich sklízení a sušení? Možná je to nápad. Chvíle, kdy si řeknete, že to uděláte.
Pelyněk pravý (Artemisia absinthii) na tenhle absinth jsme si vypěstovali v roce 2021. Sklízeli jsme ho, když šel do květu, to má nejvyšší obsah aromatických látek. Destilace probíhala během července a v srpnu šel do sudu. Proto se jmenuje 21. / Občas někdo šel kolem a řekl: Absinth a rok v sudu? To bude moc. Není. Je to fajn. Fenyklová a anýzová pecka se prolnula s vůní dubu, kořenitá bylinnost puškvorce a zázvoru se zamkla do něžnosti barvících bylin - yzopu, pontiky a šafránu. Byl to fajn nápad.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Historie |
---|---|
Objem: | 500 ml |
Alkohol: | 71,9% |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.