#CIRCULAR ORANGE v sudu
Nic než pomeranče a trocha medu. Dokonalý základ na letní drinky.
Cirkulární pomeranč byl jeden z našich prvních drinků. Paralelně s ním se prodával gin G9 a lidi vždycky raději sáhli po ginu. Teda dokud pomeranč neochutnali. Kdo ochutnal, vrátil se do týdne pro další dvě láhve. Lidi přišli na to, že gin je sice fajn, ale tohle ten jejich letní drink rozstřelí na totální cucky. Takže jakmile jsme první várku doprodali, založili jsme druhou a dali ji do sudu. Teď je hotová.
Jsme hrdí na to, že víme přesně, odkud tyhle pomeranče jsou. Vypěstovali bratři Salvatore a Guido Virzi – každý má šest hektarů v bioprodukci přímo pod Etnou. Sady citrusů se tu táhnou od Katánie až k Syrakusám; náramně jim totiž svědčí zdejší vulkanická půda, stejně jako střídání horkých dnů a chladných nocí. A když přiletíte v květnu na Sicílii, je vůně jejich květů to první, co vás praští přes nos už při výstupu z letadla.
Pan Olšák z nich v Praze udělá čerstvý džus a slupky, které by jinak vyhodil, si bereme my. Necháme je tři měsíce extrahovat ve velejemném lihu a pak je víc než dvanáct hodin pomaličku destilujeme. Hotový destilát si pak rok poležel v sudu, kde se krásně rozležel. Pak už jsme jen přidali trochu medu, badyán a Kampotský pepř.
Tohle je cirkulární ekonomika v praxi. Bereme si to, co ostatní vyhodí a děláme z toho drink, který uspokojuje naše mlsné jazýčky. Totiž ty vaše.
Obsah: 500ml
Alkohol: 35%
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.